home

natuur

stadsgezichten

klarendal

model

technieken

beelden

Exposities

links

fotos

adres

olieverf

Met olieverf daar kun je altijd weer overheen maar het moet tussen door drogen dus doe je er langer over. Naast verf kwasten en een ondergrond heb je lijnolie, terpentine nodig. Olieverf heeft voor mij het voordeel dat het niet zo hard van kleur is acrylverf.
........houten beeld met guts......olieverf

aqareleren

Met een klein doosje verf penseel en een blok of opgespannen papier trek ik er vaak op uit. Aquarel spreekt mij als techniek aan omdat het een spontane manier van schilderen is. Je schildert in wezen met water met een beetje verf. Je werkt van licht naar donker. En kan er niet meer met een lichte kleur er overheen. Dat maakt het juist ook spanend.
........aquareldoos......aquareldoos

etsen

Etsen is het bewerken van platen zink of koper zodanig dat je inkt in groeven kan duwen en er een afdruk van kunt maken op papier. Het is een diepdruktechniek. Bij droge naald kras je gelijk in de plaat. Bij het etsen in de natte techniek kas je eerst in een waslaag wat je weer laat uitbijten in het zuur. Bij een kleurets maak je gebruik van meerdere plaatjes die overelkaar worden gedrukt.Niet-Toxisch Etsen is een techniek ontwikkeld in Amerika waar bij je werkt met zonder milieu belastende producten. In plaats van zuur word ijzerchloride gebruikt en als de aquatint word aangebracht met airbrush.
.............etsen.....ets

....

etsen gemaakt van een cd

ets muziek cd

beeldhouwden

Voordat het hout wordt bewerkt laat ik het eerst liggen in mijn schuurtje zodat het kan drogen. Na het zagen ga ik beitelen met de nerf mee. Na het vijlen en schuren kan het in de was. Soms laat ik de bast zitten of de structuur van het beitelen.
........houten beeld met guts......houten beelden

Muurschildering

Muurschildering gemaakt met latex en meng kleurtjes zo ter plekke gedenkt in potjes.
...muur schilderins.....bord de hommel
muurscildering
muurscildering bij ratatouwille


home